Tietoa Kennelistä

Metsästyslinjaisia mäyräkoiria

PIENI OSA OMAA NÄKEMYSTÄ PERUS KASVATUKSESTA MÄYRÄKOIRIEN KANSSA.

tavoitteenamme on kasvattaa monipuolisia ja sitkeitä, niin luola-, kuin myös ajavalinjaisia rodun omaisia karkeakarvaisia mäyräkoiria metsästyskäyttöön. Kuitenkin yksi tärkeimpiä tavoitteita koko kasvatustyössämme on hyvä ja terve luonne. Haluamme, että metsästäjä löytää meiltä parhaan luottoystävänsä, joka on metsästyskäytössä sitkeä, periksiantamaton, ja ennen kaikkea hyvän metsästysinnon omaava koira. Kasvatustyössäni vaadin koirilta todella paljon, mutta jos koira on hermorakenteeltaan hyvä, ja edellämainitut ominaisuudet omaava, voi siitä saada toimivan metsästys kaverin. kuitenkaan kaikki saman pesueen pennut eivät koskaan ole ominaisuuksiltaan samalla viivalla toisten kanssa, ja näiden kanssa pitääkin tehdä lujemmin työtä kuin niiden jotka omaavat lähtötilanteessa paremmat lahjat. Mielestäni jos koira ominaisuuksiltaan on nuo yllämainitut lahjat omaava, on mäyräkoirasta kohtuudella koulutettavissa erittäin moniosaava ja taitava metsästys kaveri. Vaikka kyseessä on pieni koira, tulee sillä olla erittäin hyvä peruskunto läpi koko vuoden, ja esim. heti syksyllä luola pyynteihin mennessä voi koiran päästää turvallisesti luoliin, tietäen että koiralle ei satu haavereita kunnon puutteen vuoksi, ja tämä onkin mielestäni suurin vahinkojen aiheuttaja koiralle. Monen lahjakkaan nuoren koiran kehityskaari pysähtyykin tähän niin pieneen mutta tärkeään perusseikkaan.

Kaikki alkoi Nastista… LUT- B

Vuonna 1999 Jorkki etsi itselleen monipuolista metsästyskoiraa ja päätyi karkeakarvaiseen mäyräkoiraan. Pentu löytyi lopulta ja sen nimeksi tuli Nasti. Jiiällän NASTISTA tuli mahtava metsästyskaveri ja rakastettava perheenjäsen. Jo muutaman kuukauden ikäisenä Nasti ajoi metsäjänistä. Nasti ehti eläessään metsästämään satoja pienpetoja luolista ja hänen mahtavat ajotaitonsakin muistetaan pitkään. Sisukas mäykkymimmi kun ajoi kettua jopa 8 tuntia yhtäsoittoa kimeällä kuuluvalla, ja tiheällä ajohaukulla. Kuuteen metsästyssyksyyn jäniskaatojakin kertyi 39. Nastin normaalit jänisajot olivat 2-3 tunnin mittaisia. Luolissa Nasti oli periksiantamaton, ja sielläkin sitkeys johti täyden työpäivän mittaisiin mittelöihin.Ystävien ja alan harrastajien pyynnöstä vietiin koira Keinoluolille kokeisiin. Olin kuitenkin ennen keinoluolille menoa metsästellyt jo paljon pienpetoja. Mielestäni narttu oli viisas eikä kiinnostunut enää keinoluolilla työskentelyyn. B-tulos keinoluolilta riitti minulle, olinhan vakuutunut koiran metsästystaidoista jo aiemmin. Ja periyttäjän ominaisuudet onkin nähtävänä jälkeläisistä. Nasti jäi vuonna 2006 auton alle, mutta mielissämme hän on aina. Olemme onnekkaita, kun saimme elää tämän suuren koirapersoonaan kanssa.

Nasti jalostustietojärjestelmässä

”Peppi Pätkätassu” jatkaa meillä Nastin verta

Nasti ehti saamaan kaksi pesuetta voimakkaasti metsästysviettisiä ja varhaissyttyviäpentuja, joista yhden jätimme itselle. Nastin verta kennelissämme jatkaa Pepi. Kennelimme nimikin on lähtöisin Pepiltä. Pepiä kun hellitellään kotona nimellä ”Peppi Pätkätossu”. Mäyräkoirilla kun on aika pätkät tossut…